Upravljanje radioaktivnim izvorima ukljucujuci radioaktivne gromobrane u Crnoj Gori

Projekat Uklanjanja radioaktivnih gromobrana u Crnoj Gori realizovan u aprilu 2013, bio je izuzetno zahtjevan projekat u kome se CETI jos jednom dokazao da je institucija koja moze da obavlja i najslozenije zadatke. Ovaj projekta je finansiran od strane Evropske Komisije, a Vlada CG je takodje obezbijedila znacajna sredstva za formiranje adekvatnog prostora za skladistenje radioaktivnog otpada (uz pomoc donacija IAEA i ostalih).

Centar za ekotoksikoloska istrazivanja je obavio profesionalno i strucno ovaj projekat. Pogledajte video materijal u kome je na prigodan nacin prezentovan kompletan projekat uklanjanja radioaktivnih gromobrana u Crnoj Gori.

Brosura (download): Projekat upravljanje zatvorenim radioaktivnim izvorima, ukljucujuci radioaktivne gromobrane – IPA 2009

Brosura (download): Radioactive lightning rods removed / IPA

  • Klijent: –
  • Narucilac posla: Vlada CG
  • Donator: EU

Informacije

Centar za ekotoksikoloska istrazivanja je dobio veoma ozbiljan i odgovoran zadatak – da izvrsi uklanjanje radioaktivnih gromobrana u Crnoj Gori te da sve radioaktivne materijale uskladisti na propisan nacin (skladistenje radioaktivnog otpada).

Nas tim strucnih ljudi je odmah pristupio poslu i izvrsili smo sve pripremne radnje i na kraju smo obavili posao na zodovoljstvo svih strana.

Poslednji projekti