Nada Medenica

Izvrsni direktor Centra za ekotoksikoloska ispitivanja Podgorica, d.o.o.

Dobrodosli!

Zadovoljstvo mi je što sam na čelu institucije koja pored visoke stručnosti posjeduje i višegodišnje iskustvo u djelatnosti ekotoksikoloških ispitivanja svih segmenata životne sredine. Centar za ekotoksikološka ispitivanja je od osnivanja postigao da svoju djelatnost proširi po obimu, vrsti ispitivanja, broju analiza, što je rezultiralo i širenjem liste klijenata tj. korisnika usluga. Danas Centar može da ponudi široki spektar analiza koje se rade po savremenim, svjetski priznatim metodama i sa kvalitetnom i pouzdanom laboratorijskom opremom.

Moja je obaveza da obezbijedim da Centar zadovolji zahtjeve osnivača i bude uvijek pouzdan partner i tehnička podrška resornom ministarstvu i Agenciji za zaštitu životne sredine, kao i svim institucijama koje su nam partneri u zajedničkom zadatku – podizanju kvaliteta života kroz očuvanje i obezbjeđenje sigurnosti i kvaliteta proizvoda (hrane i predmeta opšte upotrebe) i zaštitu i unapređenje životne sredine (analizom i kontrolom svih njenih segmenata).

Na temelju kvalitetno formirane institucije, vođene priznatim stručnjakom, gospođom Anom Mišurović, moja je velika obaveza, kao sadašnjeg direktora, da održim kvalitet stručnih i instrumentalnih resursa koje sam zatekla. Svakako, svjesna odgovornosti koja je preda mnom, trudiću se da nastavim započeto, prije svega kroz stalno jačanje ljudskih resursa i instrumentalnih kapaciteta Centra i unapređenje saradnje sa stručnim i naučnim referentnim institucijama u Crnoj Gori.

Moj zadatak je da kreiram i realizujem uspješnu strategiju zasnovanu na konkurentskim prednostima sopstvene organizacije, uz uvažavanje potreba i interesa klijenata s ciljem širenja liste klijenata, jačanja i osvajanja povjerenja korisnika usluga na domaćem i tržištu regiona.

Ostvarenje ovih zadataka podrazumijeva, prije svega, veliko angažovanje zaposlenih u Centru, odgovarajuću instrumentalnu opremu, finansijska sredstva i vrijeme. Temelj uspjeha, ujedno i prednost Centra jeste angažman svih zaposlenih u Centru, spremnost na nove izazove, a sve sa ciljem ostvarivanja zajedničke vizije – stvaranja institucije koja će biti prepoznata u regionu i šire po stručnosti i pouzdanosti analiza i uvijek raspoloživa na tržištu uz konkurentne cijene.

Svim svojim snagama zalagaću se da Centar ide u dobrom pravcu, da svojim radom uspješno ostvaruje ciljeve zbog kojih je osnovan, i da kvalitetni ljudi dobro rade svoj posao i budu motivisani.

Vjerujem da je uspješan menadžer onaj koji uspije da izgradi isto tako uspješne timove. Čast mi je što imam stručan i motivisan tim i moja pažnja je uvijek usmjerena na ono u čemu su članovi tima kojim rukovodim dobri tj. najboliji.

Centar nastoji da ima intenzivnu komunikaciju sa NVO, medijima i zainteresovanom javnošću za sve poslove kojima se bavi. Otvorena su vrata svim korisnim, kreativnim i mislećim mladim ljudima koji bi, uz stručni tim kakav Centar sada ima i na čijem jačanju ću insistirati u narednom periodu, stekli znanja i vještine koje će moći upotrebiti u Centru ili institucijama u kojima pronađu svoj angažman.

S ponosom mogu da kazem da smo spremni na sve izazove koji su pred nama i očekujemo samo pozitivne promjene.

Namjera nam je bila da i na ovaj način približimo javnosti i korisnicima naših usluga rad Centra i pozivamo vas da nam se obratite ako imate bilo kakve sugestije ili predloge vezane za naš rad i usluge koje pružamo.

Hvala što ste nam ukazali povjerenje i odvojili vrijeme za nas.