20. decembar – Dan Društva – Ponosni na dostignuća i nakon 24 godine

Već 24 godine, CETI je institucija prepoznata u regionu i šire po stručnosti i pouzdanosti analiza. CETI je za sve ove godine uspio da opravda povjerenje, stekne i zadrži status pouzdanog partnera institucijama u Crnoj Gori i šire, kao i da bude jedan od najznačajnijih aktera u  oblastima životne sredine i bezbjednosti hrane.

Vlada Republike Crne Gore, je saglasno svojoj politici, 20. decembra 1996. godine osnovala Centar za ekotoksikološka ispitivanja (CETI) kao javnu ustanovu. CETI zvanično počinje sa radom dvije godine kasnije, nakon dobijanja svih potrebnih sertifikata, licenci i ovlašćenja za rad u skladu sa pozitivno pravnim propisima.

2012. godine, na osnovu Odluke Vlade Crne Gore Centar za ekotoksikološka ispitivanja transformiše se iz javne ustanove u društvo sa ograničenom odgovornošću, u kojem stoprocentan udio ima država Crna Gora.

Kao i u proteklih 24 godine, CETI je i danas pravi primjer samoodržive državne institucije koja svoje uspjehe prije svega bazira na visokom kvalitetu profesionalaca i visoko sofisticiranim tehničkim kapacitetima. Politika CETI je uvijek bila i jeste da bude održiv na način da maksimalno iskoristi sopstvene resurse, znanje i opremu. Samoodrživost CETI od osnivanja jeste svakako i u doslednoj implementaciji politike kvaliteta i adekvatnom poimanju značenja „zdrava konkurencija”.

Za 24 godine postojanja, CETI je dokazao da profesionalnom radnom etikom, stručnim osobljem, savremenom opremljenošću, aktivnim  učešćem u najznačajnijim regionalnim i međunarodnim projektima, svoju djelatnost obavlja na visokom nivou.

Godinama smo gradili POVJERENJE prije svega u KVALITET svojih usluga. Zato je naš slogan GARANTUJE CETI najbolji opis naše strategije i naših poslovnih dostignuća.

Naš uspjeh se temelji na timskom radu  i angažmanu svih zaposlenih i njihovoj spremnosti  na  nove izazove, koji su pred nama.

Sa ponosom i težnjom da stalno idemo naprijed, zahvaljujemo se svim našim partnerima na ukazanom povjerenju.