Predstavnici IAEA nastavili susrete i prezentovali mogućnosti saradnje

U sklopu posjete delegacije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Crnoj Gori, predstavnici IAEA obišli su Centar za ekotoksikološka ispitivanja (CETI), gdje su razgovarali sa direktoricom te institucije Nadom Medenicom. Nakon posjete CETI – ju predstavnike Agencije primila je sekretarka Ministarstva nauke Smiljana Prelević.

Dobrodosli !

Dobrodosli na novi oficijalni web sajt Centra za ekotoksikoloska ispitivanja Podgorica doo CETI.

Zelimo vam prijatnan boravak na nasem web sajtu, i molimo da nam bez ustezanja posaljete sve vase komentare i sugestije. Nas cilj je da svojim korisnicima i potencijalnim klijentima pruzimo najbolje Internet iskustvo i da ovim modernim web sajtom pokazemo zapravo ko smo i cemu tezimo.

CETI je institucija koja vec vise od 18 godina uspjesno izvrsava poslove ekotoksikoloskih ispitivanja. CETI nastoji da ima intenzivnu komunikaciju sa NVO, medijima i zainteresovanom javnošću za sve poslove kojima se bavi. Otvorena su vrata svim korisnim, kreativnim i mislećim mladim ljudima koji bi, uz stručni tim kakav Centar sada ima i na čijem jačanju ću insistirati u narednom periodu, stekli znanja i vještine koje će moći upotrebiti u Centru ili institucijama u kojima pronađu svoj angažman.

Hvala što ste nam ukazali povjerenje i odvojili vrijeme za nas.

Regionalna radionica na temu Konvencije o hemijskom naoružanju

Predstavnici Centra za ekotoksikološka ispitivanja su učestvovali na regionalnoj radionici za države članice u istočnoj Evropi vezano sa tehničkim aspektima režima transfera Konvencije o hemijskom oružju.

Kurs je organizovan za predstavnike institucija nadležnih za primjenu konvencije o zabrani širenja hemijskog naoružanja iz: Azerbejdžana, Bjelorusije, Bugarske, Hrvatske, Estonije, Gruzije, Mađarske, Latvije, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Srbije, Kirgizije, Ukrajine i Crne Gore.

Obuku su održali predstavnici Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) Hag. Tema radionice je bila carinska kontrola i transfer kontrolisanih hemikalija.