Održavanje međuregionalnog trening kursa

NAJAVA: Održavanje međuregionalnog trening kursa od 24. do 26. juna 2014. godine u okviru interregionalnog projekta INT9176 “Jačanje kontrole iskorišćenih zatvorenih radioaktivnih izvora na Mediteranu”

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Agencija za zaštitu životne sredine i D.O.O. „Centar za ekotoksikološka ispitivanja“, uz podršku Međunarodne agencije za atomsku energiju, a u okviru međuregionalnog projekta INT9176 “Jačanje kontrole iskorišćenih zatvorenih radioaktivnih izvora na Mediteranu”, domaćini su međuregionalnog trening kursa od 24. do 26. juna 2014. godine, posvećen upravljanju iskorišćenim zatvorenim radioaktivnim izvorima, u kojem, pored predavača i učesnika iz Crne Gore, učestvuje 17 predstavnika nadležnih institucija iz 14 zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Egipat, Gana, Grčka, Jordan, Libija, Maroko, Srbija, Slovenija, Južnoafrička Republika, Makedonija, Tunis i Turska).

Read more

Održana praktična demonstracija

Održana praktična demonstracija međuregionalnog trening kursa u okviru interregionalnog projekta INT9176 “Jačanje kontrole iskorišćenih zatvorenih radioaktivnih izvora na Mediteranu” – 25. jun 2014.

U okviru međuregionalnog trening kursa koji organizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Agencija za zaštitu životne sredine i D.O.O. „Centar za ekotoksikološka ispitivanja“, uz podršku Međunarodne agencije za atomsku energiju, a u okviru međuregionalnog projekta INT9176 “Jačanje kontrole iskorišćenih zatvorenih radioaktivnih izvora na Mediteranu”, danas je održana praktična demonstracija procedura karakterizacije i kondicioniranja iskorišćenih zatvorenih izvora jonizujućeg zračenja, uključujući radioaktivne gromobrane u skladištu radioaktivnog otpada – Centar za ekotoksikološka ispitivanja.

Read more

Aktivnosti na upravljanju iskorišćenim zatvorenim radioaktivnim izvorima

Nastavljaju se aktivnosti na upravljanju iskorišćenim zatvorenim radioaktivnim izvorima i radioaktivnim otpadom

Nakon uspješne realizacije regionalnog projekta – IPA 2009 Programa za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja „Upravljanje zatvorenim radioaktivnim izvorima uključujući radioaktivne gromobrane i jačanje efektivnosti regulatorne infrastrukture u oblasti zaštite od zračenja u Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu“, nastavljaju se aktivnosti dobrog upravljanja iskorišćenim zatvorenim radioaktivnim izvorima zračenja.

Read more

Posjeta Centru u okviru radionice „Razmatranje pitanja zaštite životne sredine u vojnim operacijama”